Beköszönő

Lazók Ilona Kollégiumvezető

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Kollégiumvezetőként invitálom Önt, hogy oldalunk segítségével ismerje meg kollégiumunkat, amely négy -és hatágyas, szobákkal várja a keresztény szellemiséget elfogadni, és főként megélni kívánó nappali tagozatos középiskolás diákokat, illetve – iskolaidőn kívül- a turistaként vagy rendezvényre idelátogató vendégeket.

Talán meglepőnek találja a köszönési formát, azonban tudnia kell, hogy mi a görögkatolikus egyház által működtetett intézmény vagyunk.

Az intézmény jelenlegi épületében már több ezer középiskolás diák töltött hosszabb, rövidebb időt, és tekintette kollégiumunkat második otthonának.

Az idő vasfoga épületünket sem kímélte. A 2017-ben bekövetkezett fenntartóváltást követően egyházmegyénk nagy erőkkel kezdett hozzá a külső-belső felújításhoz.  Éppen folyamatban van a külső nyílászárók cseréje, az épület külső szigetelése is. Megújult három zuhanyzó, a diákok számára vásároltunk két mosógépet, egy kis méretű fagyasztószekrényt, a teakonyhákba szendvicssütők, az ablakokra új függönyök kerültek.

Fenntartónk szándéka szerint -a Jóisten segítségével- a következő években további felújítások várhatóak, hogy diákjaink 21. századi körülmények között tölthessék nálunk kollégiumi éveiket. Az út még hosszú, a feladat nem kevés…

A tanulók ismeretszerzését számítógépes terem is segíti, a szabadidő hasznos eltöltését pedig   konditerem, sportpálya, csocsóasztal, pingpongasztal, valamint az idén több társasjátékot is sikerült beszereznünk.

Saját főzőkonyhánk még nincs, a szolgáltató finom, házias ízeket varázsol a nálunk étkezők asztalára. Ebben az évben az ebédlő tetőszerkezete, valamint bútorzata is megújult.

A kollégium iskolai szünetekben csoportok számára szálláshelyet biztosít. Ennek komfortosabbá tételéhez szállóvendégeink számára új ágyneműt (100 db paplant és párnát) vásároltunk.

Reméljük, hogy weboldalunk segítségével vonzó képet kap az itt folyó munkáról, lelkiségünkről, mozgalmas diákéletünkről, színes szabadidős programjainkról.

Természetesen mindezek mögött a nevelőmunkában elhivatott tantestület áll. Munkánkat azzal a felelősség tudattal végezzük, amely védőszentünket, Timóteus apostolt jellemzi:

„Küzdj a hitért, az isteni szeretetért, a türelmes kitartásért, szelídségért — hogy ezek uralkodjanak benned!”

(1.Tim.6,11.)

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.