Dráma osztály (0005)

Szeretettel üdvözöljük!

A drámatagozat működése több mint 20 éves múltra tekint vissza. Igen sokszínű, izgalmas időszakot hagytunk magunk mögött.

Ebben a tanévben újult erővel és lendülettel kezdtük a munkát, mert megerősítést, támogató segítséget kaptunk az iskola új fenntartójától, a görögkatolikus egyháztól.

Kedves Szülők! Kedves Leendő Drámások!

A keresztény értékek közvetése mellett, iskolánk drámatagozata az ide jelentkező tanulók személyiségfejlesztésében tud különlegeset, egyedit nyújtani. Elsődleges célunk, hogy tanítványaink egészséges önbizalommal, küzdeni tudással, jó kommunikációval, kiemelkedő érzelmi intelligenciával és a társas együttműködés magas színvonalával rendelkezzenek, képesek legyenek a teljes, boldog élet megvalósítására. A kistelepülésekről érkező tanulók is esélyt kaphatnak arra, hogy megismerjék önmagukat, a színjátszás belső világát, megéljék az alkotás örömét, sok élményben legyen részük és megvalósíthassák álmaikat. Nagy szorgalommal, kitartással, elhivatottsággal a színészi pálya is elérhetővé válhat számukra. Tagozatunkon tanult Fehér Tibor és Bordás Roland, akik a Nemzeti Színház színművészei, Rózsa Krisztián, aki a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, innen indult Hegymegi Máté rendező-koreográfus és Demeter Norbert író. Törő Gergely játszik a kaposvári Csiky Gergely Színházban, Koblicska Örs reklámfilmrendező, Nánási Péter zeneszerző. Számos tagozaton végzett diákunk színészként dolgozik szerte az országban, többek Mendler Mónika színész-drámapedagógus, aki szintén tanítja a drámás diákokat.

A képzés egyaránt hat testre és lélekre, olyan alapokat ad, amelyek az ide jelentkező tanulók számára a továbbtanulás széles palettáját teszik elérhetővé: minden tanári szak, óvodapedagógus, logopédus, a kommunikáció minden területe (sajtó, média, film) drámainstruktor, drámapedagógus, dramaturg, színművész.

A gimnáziumi és a drámás képzés eredményként fizikus, ügyvéd, menedzser, projektigazgató és pszichológus is vált már tanítványainkból.

A jövőben, a drámatagozat befejezése és sikeres érettségi után, iskolánkban lehetőség nyílik OKJ-s képzés keretében segédszínészi végzettség megszerzésére is. A segédszínészi végzettséggel már elhelyezkedhetnek a fiatalok színházaknál, illetve a képzés során megszerzett színházi tapasztalattal, nagyobb eséllyel vághatnak neki a felvételinek.

NYÍLT NAPUNKON személyesen is meggyőződhetnek az itt folyó képességfejlesztő, személyiségfejlesztő, színházi szakmai munkáról.

Időpont:

Szeretettel várunk minden érdeklődő fiatalt és szülőt!

Addig is tekintsék meg a korábbi előadásainkról készült fotókat és tanulmányozzák tagozatunk eredményeit is!

A tagozat tanárai:

  • Vona Éva: színészmesterség, beszédtechnika
  • Karádi Zsolt: színháztörténet
  • Demarcsek Zsuzsa: mozgás és tánc
  • Demarcsek Dániel: mozgás és tánc
  • Kolláth Edit: moderntánc
  • Ladikné Szabó Csilla: ének

 

Együttműködő partnereink:

Móricz Zsigmond Színház

Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola

Dankó Pista Gimnázium, Biri

A dráma tagozat felvételi követelményei 2018/19-es tanévre:

– Az általános iskolai tanulmányi eredmény, vagyis a 7. év végi és 8. félévi jegyek átlaga készségtárgyakat is beleszámítva.

Készségfelmérő: 3 vers, vagy próza, vagy monológ

– 1 népdal

– 1 bármilyen dal (hangszert, zenei alapot lehet hozni)

– mozgás (a felvételire hozni kell  sportruhát és cipőt)

– A gyakorlati felvételi egész napos

– A gyakorlati felvételi rendje:

  • egyéni meghallgatás: bemutatkozás, a hozott vers, próza, vagy monológ bemutatása, utána instrukció szerint kell újra elmondani a szöveget, majd az ének következik
  • csoportos feladat: improvizációs gyakorlatok megvalósítása 4 fős csoportban
  • mozgás: mozgás követés, ritmusgyakorlatok, mozgás improvizáció különböző zenére

– A jelentkező tanulók behívásának pontos időpontja az intézmény honlapján olvasható.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.