Média osztály (0006)

A mozgókép és médiaismeret, mint modul tantárgy jelent meg, még 2004-ben a magyar oktatási rendszerben, kötelező bevezetését a média szocializációs hatásai indokolták és többek között azok a tények, hogy a fiatalok nem értik azt, amit látnak, a kommunikációs infotainmetben nem tudnak eligazodni a valós és vélt világ értékei között.

A dráma tagozatra ráépülve, egy média osztály kiváló lehetőséget jelentene a Nagykálló és vonzáskörzetébe (de akár felfutó rendszerben gondolkodva Hajdú- és Borsod megyét érintve) élő fiataloknak, a digitális kompetencia valamint a média alapok megszerzésére, középszinten sikeres szaktantárgyi érettségi vizsga letételére, majd a felsőoktatásban való ezirányú továbbtanulásra. Csábító lehet az is, hogy a média osztály óratantervi kialakítása az elméleti képzés mellett, nagy hangsúlyt fektetne a gyakorlati felkészítésre is. Az ilyen típusú terepgyakorlatok tekintetében, mint partner számítunk a megyei médiumokra is. Az ide jelentkező diákok a médiaértés mellett — mint a gyakorlati képzés része — kötelezően tanulnának beszédtechnikát, amely az élet bármely területére kerülve, hasznukra válna, hiszen a magabiztos kommunikáció, már fél sikere lehet egy állásinterjúnak is.

A mainstream média térhódítása nagy csábítás a fiatalok körében, egyre többen jelentkeznek a különböző felsőoktatási intézményekbe és válnak sikeres kommunikátorokká, televíziós és rádiós szerkesztőkké, ennek egyik járási-megyei alapja lehetne a Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium média osztálya is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.