Tanévzárás a hálaadás jegyében

„Mert milyen hálával is fizethetünk az Istennek ti érettetek, mindazért az örömért, a mellyel örvendezünk miattatok a mi Istenünk előtt?”                                                                          /Tesszolonikaiaknak írt I. levél 3,9/

Tanévzárás a hálaadás jegyében

Máriapócson, a kegytemplomban tartotta tanévzáró ünnepségét a Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium közössége. A hálaadó szent liturgiát Szabó Tamás pasztorális helynök tartotta. Az atya ünnepi prédikációjában a hála érzésének életünkben betöltött jelentőségéről beszélt. Arról, hogy a hálaadás nem azért fontos, mert Mennyei Atyánk elvárja tőlünk. A hálaadás és az összegzés nekünk, embereknek fontos mérföldkő ahhoz, hogy átgondoljuk a mögöttünk hagyott hónapok valamennyi szépségét és nehézségét. A visszatekintés jó alkalom arra, hogy felismerhessük: mindennapi életünk rengeteg kincset és csodát hordoz. A nehézségek, az elégedetlenség és a hiány érzése helyett arra érdemes összpontosítunk, amink van. Ezzel egyenes út vezet a boldogsághoz. Tamás atya arra kérte a jelenlévő tanulókat és pedagógusokat, hogy a nyári szünetben halmozzanak fel annyi friss gyümölcsöt, mosolyt, derűt, élményt, ölelést és szeretetet, amennyit csak lehet.

A liturgiát követően Gincsai Zoltán Gábor, az intézmény vezetője a tanév során „legtöbb talentumot gyűjtő”, kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat jutalmazta.

IMG_20230617_105901

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.